De Tuin als Lab

Agenda Archief

dots

De Tuin als Lab

Tuin als Lab is een programma met activiteiten in de botanische tuinen in het kader van het project Planten voor de Toekomst. Het vindt plaats in het Jaar van de Botanische Tuinen 2017 en start met een symposium in Delft: 100 jaar Plantentechnologie op 14 september.

Het doel van het project Tuin als Lab is het intrigeren en enthousiasmeren van jongere bezoekers. Uiteraard is het ook voor oudere leeftijdsgroepen de moeite waard. We laten de werking van planten in het algemeen de boventoon voeren. Planten kunnen dingen doen, die wij als mensen niet meteen kunnen waarnemen. Denk bijvoorbeeld aan communicatie tussen planten. Dit alles maken we inzichtelijk met speciale apparatuur en proefjes, die op de Tuin uitgevoerd worden. Het is de bedoeling dat je zelf actief aan de gang gaat met zogenaamde instructables. Alle benodigdheden voor de proefjes zullen in de Tuin aanwezig zijn. De enige vereiste is wat knutselvaardigheid. Tot slot zijn er vijf kunstenaars gevraagd de communicatie bij planten te verbeelden. In de Historische Tuin is dat Veerle Pennock, studente aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, die met haar robotische insecten de toekomst van de botanische tuinen en de landbouw laat zien. Van 3 t/m 8 oktober zijn haar bijzondere objecten te bewonderen in de Tuin.

 

dots

publicatiedatum: 1 november 2018
Winterstop

Vergaderen tijdens winterstop in het museum...

Lees verder »

Ouderwets assortiment Hortensia's verkrijgbaar bij de Historische Tuin Aalsmeer Neem tijdens uw bezoek gerust ook een kijkje in onze tuinwinkel!
Er is altijd een gevarieerd aanbod, natuurlijk op de Tuin zelf gekweekt.
Lees verder »

Krijtbord

Educatief

Spelenderwijs de Aalsmeerse geschiedenis ontdekken. Speciaal voor leerlingen van de Bovenbouw basisonderwijs en de onderbouw VMBO hebben wij een programma ontwikkeld om de rijke geschiedenis van Aalsmeer … Lees verder »

Aanmelden op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de Historische Tuin Aalsmeer. Meld u aan!

 

Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
wordt mogelijk gemaakt door: Aalsmeer.nu | Lab 35DisclaimerSitemap