Museumweekend

Agenda Archief

dots

Museumweek

Vanaf zaterdag 16 april tot en met zondag 24 april werkt de Historische Tuin Aalsmeer weer mee met het museumweekend. Dit jaar zetten we de veilingklok in het zonnetje als het "Gouden Museumobject". Aalsmeer heeft zijn positie als belangrijkste bloemenhandelsplaats natuurlijk aan de veilingklokken te danken.

De veilingklok van de Historische Tuin is in 1930 in de veiling Bloemenlust geplaatst en heeft daar tot april 1972 dienst gedaan. Tijdens het museumweekend zullen vrijwilligers klaarstaan om alles over de veilingklok te vertellen en demonstraties te doen met de veilingklok. Bij voldoende deelname wordt er echt geveild ook door de week. Op zaterdag en zondag zijn er om 15.00 uur veilingen met bloemen en planten. Op 16 en 23 april is Jan Maarse, vanaf 13.30 uur,  aanwezig om het omenten van seringen te demonstreren voor de liefhebbers.

 

De Tuin vraagt de normale toegangsprijs en is op de normale tijden geopend deze week.

 

dots

publicatiedatum: 1 november 2018
Winterstop

Vergaderen tijdens winterstop in het museum...

Lees verder »

Ouderwets assortiment Hortensia's verkrijgbaar bij de Historische Tuin Aalsmeer Neem tijdens uw bezoek gerust ook een kijkje in onze tuinwinkel!
Er is altijd een gevarieerd aanbod, natuurlijk op de Tuin zelf gekweekt.
Lees verder »

Krijtbord

Educatief

Spelenderwijs de Aalsmeerse geschiedenis ontdekken. Speciaal voor leerlingen van de Bovenbouw basisonderwijs en de onderbouw VMBO hebben wij een programma ontwikkeld om de rijke geschiedenis van Aalsmeer … Lees verder »

Aanmelden op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de Historische Tuin Aalsmeer. Meld u aan!

 

Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
wordt mogelijk gemaakt door: Aalsmeer.nu | Lab 35DisclaimerSitemap