rozenweekend.

Agenda Archief

dots

Rozenweekend

Op 18 en 19 juni staat de Historische Tuin helemaal in het teken van de roos. De Tuin is vanaf 10:00 tot 17:00 uur open. Naast onze oude vooral geurende rozen, is er een keuring van de allernieuwste snijrozen, bijeen gebracht door diverse veredelaars. Onder de naam ROOOZ wordt op deze manier het nieuwste van het nieuwste van de snijrozenteelt gepresenteerd. Op deze manier is de cirkel van de rozenteelt weer helemaal rond.

 

Keuring allernieuwste snijrozen

Diverse veredelaars presenteren tijdens dit unieke evenement hun allernieuwste snijrozen. De vakhandel keurt deze snijrozen. En ook u kunt als bezoeker tijdens ROOOZ deze snijrozen keuren, want de mening van de consument is van groot belang voor de veredelaars en kwekers. Bovendien maakt u bij deelname aan de keuring kans op een prachtig boeket rozen. Voor actuele informatie over het programma van 18 en 19 juni zie ROOOZ

 

Examen bloemschikken.

Rozenkwekers presenteren hun huidige rozenassortiment. Uniek is dat het examen 'bloemschikken niveau 3 en 4' van het AOC Wellantcollege ook plaats zal vinden tijdens (de voorafgaande besloten dagen ) van ROOOZ. Zij maken gebruik van de rozen van de deelnemende kwekers. Bezoek ROOOZ en bewonder meteen de examen-bloemstukken van Nederlands jongste bloemschiktalenten.

 

Rozenveilingen

Tijdens dit weekend vinden om 13:00 en 15:00 uur speciale rozenveilingen plaats op de oude Bloemenlusttklok uit 1930. Een unieke kans om zelf uw rozen in te kopen op de klok.

 

Aalsmeer Flower Festival.

Tijdens dit weekend is er in Aalsmeer heel wat te doen op het gebied van bloemen en planten. U kunt met een oude bus naar de diverse locaties gebracht worden. Natuurlijk kunt u de rozen bezichtigen en kopen bij Belle Epoque, bloemschikken bij het Boerma instituut, foto's bewonderen bij het Fort Kudelstaart en bij de molen in het centrum wordt een Van Gogh-mozaiek gemaakt.

 

Locaties en programma

 

 


 

dots

publicatiedatum: 1 november 2018
Winterstop

Vergaderen tijdens winterstop in het museum...

Lees verder »

Ouderwets assortiment Hortensia's verkrijgbaar bij de Historische Tuin Aalsmeer Neem tijdens uw bezoek gerust ook een kijkje in onze tuinwinkel!
Er is altijd een gevarieerd aanbod, natuurlijk op de Tuin zelf gekweekt.
Lees verder »

Krijtbord

Educatief

Spelenderwijs de Aalsmeerse geschiedenis ontdekken. Speciaal voor leerlingen van de Bovenbouw basisonderwijs en de onderbouw VMBO hebben wij een programma ontwikkeld om de rijke geschiedenis van Aalsmeer … Lees verder »

Aanmelden op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de Historische Tuin Aalsmeer. Meld u aan!

 

Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
wordt mogelijk gemaakt door: Aalsmeer.nu | Lab 35DisclaimerSitemap