Dorpswandeling

Agenda Archief

dots

Dorpswandeling

Welke Aalsmeerse kerk noemen we een kruiskerk? Wat is er bijzonder aan de architectuur van Broeckmans? Welke bouwinvloeden zien we terug in het winkelgebied? Tijdens de dorpswandeling in Aalsmeer-Centrum komende zaterdag krijgen deelnemers de antwoorden op deze en andere vragen.

 

In het voorjaar en de zomer wordt in de dorpskern van Aalsmeer elke maand een dorpswandeling georganiseerd door de Historische Tuin Aalsmeer. De wandeling voert deelnemers langs bekende Aalsmeerse monumenten, maar ook langs minder bekende punten die historisch gezien interessant zijn. Tijdens de wandeling wordt hier letterlijk bij stil gestaan en werpen de gidsen vanuit hun eigen deskundigheid een nieuw licht op de lokale geschiedenis.

 

De dorpswandeling van aanstaande zaterdag 25 augustus staat onder leiding van Joop Kok, architect, geschiedeniskenner en auteur van diverse publicaties over architectuur en Aalsmeer. Hij gaat specifiek in op de architectuur van een aantal bijzondere gebouwen in de dorpskern. De wandeling start om 11.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Startpunt is de Historische Tuin, Praamplein. Deelname kost € 3,50. Reserveren is niet strikt noodzakelijk maar wordt wel op prijs gesteld: Mail of bel. 0297-322562.

 

De dorpswandelingen zijn geschikt voor iedereen die meer wil weten over Aalsmeer. Verwacht geen zware kost, wel een informatief verhaal doorspekt met leuke wetenswaardigheden. Naast aankomende zaterdag is er dit jaar nog een wandeling op 29 september. Ook hiervoor kunt u al reserveren. De dorpswandeling is op aanvraag ook voor groepen te boeken.

 

dots

publicatiedatum: 1 november 2018
Winterstop

Vergaderen tijdens winterstop in het museum...

Lees verder »

Ouderwets assortiment Hortensia's verkrijgbaar bij de Historische Tuin Aalsmeer Neem tijdens uw bezoek gerust ook een kijkje in onze tuinwinkel!
Er is altijd een gevarieerd aanbod, natuurlijk op de Tuin zelf gekweekt.
Lees verder »

Krijtbord

Educatief

Spelenderwijs de Aalsmeerse geschiedenis ontdekken. Speciaal voor leerlingen van de Bovenbouw basisonderwijs en de onderbouw VMBO hebben wij een programma ontwikkeld om de rijke geschiedenis van Aalsmeer … Lees verder »

Aanmelden op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de Historische Tuin Aalsmeer. Meld u aan!

 

Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
wordt mogelijk gemaakt door: Aalsmeer.nu | Lab 35DisclaimerSitemap