/UserFiles/pagefoto/3/header.jpg

Agenda Archief

dots

Historische Dorpswandeling Aalsmeer

In de zomer wordt in Aalsmeer-Centrum elke laatste zaterdag van de maand een historische dorpswandeling gehouden. Zaterdag 30 juni kunt u om 11.00 uur weer aansluiten.


De wandeling start om 11.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Startpunt is de Historische Tuin, Praamplein (bij de ophaalbrug). Deelname kost € 3,50 en een plaats reserveren kan via coordinator@historischetuinaalsmeer.nl of door te bellen naar de Historische Tuin, tel. 0297-322562

 

De historische dorpswandelingen vinden dit jaar voor het zesde seizoen plaats. Het initiatief vindt zijn oorsprong in de VVV Aalsmeer. De deelnemers voeren langs bekende Aalsmeerse monumenten, maar ook langs minder bekende punten die historisch gezien interessant zijn. Tijdens de wandeling wordt hier letterlijk bij stil gestaan en werpen de gidsen vanuit hun eigen deskundigheid een nieuw licht op de lokale geschiedenis.

 

Op de laatste zaterdag van de maand zijn er veel andere activiteiten, o.a. een bloemen-en plantenveiling op de Historische Tuin. De Westeinder Rondvaart vaart iedere zaterdag op twee momenten in de middag en het Oude Raadhuis is vanaf 14.00 uur geopend. Na de wandeling hebben deelnemers alle gelegenheid in het dorp te blijven, bijvoorbeeld om te lunchen, winkelen of een van genoemde activiteiten te bezoeken.

 

De andere dorpswandelingen in 2018 vinden plaats op 28 juli, 25 augustus en 29 september en reserveren is vanaf heden mogelijk. De dorpswandeling is op aanvraag ook voor groepen te boeken.

 

dots

publicatiedatum: 1 november 2018
Winterstop

Vergaderen tijdens winterstop in het museum...

Lees verder »

Ouderwets assortiment Hortensia's verkrijgbaar bij de Historische Tuin Aalsmeer Neem tijdens uw bezoek gerust ook een kijkje in onze tuinwinkel!
Er is altijd een gevarieerd aanbod, natuurlijk op de Tuin zelf gekweekt.
Lees verder »

Krijtbord

Educatief

Spelenderwijs de Aalsmeerse geschiedenis ontdekken. Speciaal voor leerlingen van de Bovenbouw basisonderwijs en de onderbouw VMBO hebben wij een programma ontwikkeld om de rijke geschiedenis van Aalsmeer … Lees verder »

Aanmelden op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de Historische Tuin Aalsmeer. Meld u aan!

 

Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
wordt mogelijk gemaakt door: Aalsmeer.nu | Lab 35DisclaimerSitemap