Programma Aalsmeer Flower Festival

Museum

dots

Programma Tuin tijdens Aalsmeer Flower Festival

Datum: 16 juni 2018 - 11:00 uur

De vijfde editie alweer gaat van start in het weekend van 16 & 17 juni a.s. De feestelijkheden vinden op slechts 2 locaties plaats, te weten de Historische Tuin én Bloemenlust (The Beach). Twee dagen lang staan in het teken van bloemen in de breedste zin van het woord. Kunst, cultuur, live muziek, zang en dans, lekkere hapjes; het komt allemaal voorbij. Zowel zaterdag als zondag tussen 11:00 – 17:00 uur bent u van harte welkom. Er rijdt een pendelbus van de firma Met & co heen en weer tussen de locaties. Daarnaast behoort op de boot stappen ook tot de mogelijkheden. De Westeinder Rondvaart van Henk van Leeuwen is natuurlijk weer van de partij.

Op de Historische Tuin ziet het programma van het Flower Festival er als volgt uit:

Fotostylist en bloemenarrangeur Elize Eveleens en haar man Frits Nisters kleden de Tuin aan met hun creatieve vondsten. Zo komt er onder andere een bloemenwand waarvoor men selfies kan maken. Een honderden meters lange bloemenslinger leidt u verder de Tuin in, waar van alles te zien is. Laat u verrassen door het onverwachte.

Traditiegetrouw staat het programma van ROOOZ op de kaart. De nieuwste snijrozen uit verre oorden staan uitgestald in de boerderij, de tentoonstellingsruimte en de corridor. Zaterdag worden er bossen rozen geveild om 14:30 én 16:00 uur in de afmijnzaal. Zondag om 14:00 én 16:00 uur.

Extra attractie dit jaar is de Junior Pramenrace die samen valt met het Flower Festival en te volgen is vanaf de Tuin. Zaterdag tussen 13:00 en 15:15 raast de jeugd in volle vaart voorbij.

Midden tussen de kassen staat de stand van Belle Epoque, waar u terecht kunt voor allerhande tuinrozen. Frans Neuman staat u graag te woord.

Muziek is er ook! Zaterdag verzorgd door muziekduo Bites of Music. Vanaf een uur of twaalf gaan ze los. Zondag is het de beurt aan Ten Bears After, waar onze eigen Tuinkanjer Jan Willem de snaren beroert. Bij droog weer kunt u van de artiesten genieten op het terras voor het Tuinhuis, nabij de ophaalbrug. Zijn de weergoden ontstemd, dan treft u hen in de corridor.

Twee ludiek aangeklede gastvrouwen via de dansgroep van Mariëlle Buskermolen wijzen u op subtiele wijze de weg op de Tuin. De dames zijn uitgerust in een bloemenoutfit gecreëerd door bloemenarrangeur Marloes Joore.

Verder is de expo van schilderes Afke Borgman te bewonderen in Het Tuinhuis, waar u vanzelfsprekend voor alle culinaire uitspattingen moet zijn.

Het Aalsmeer Flower Festival biedt een weekend lang vertier voor 7,50 p.p. Dit is inclusief vervoer tussen de 2 locaties. Neem gerust de kinderen mee: tot 14 jaar mogen ze gratis naar binnen.

dots

Ouderwets assortiment Hortensia's verkrijgbaar bij de Historische Tuin Aalsmeer Neem tijdens uw bezoek gerust ook een kijkje in onze tuinwinkel!
Er is altijd een gevarieerd aanbod, natuurlijk op de Tuin zelf gekweekt.
Lees verder »

Krijtbord

Educatief

Spelenderwijs de Aalsmeerse geschiedenis ontdekken. Speciaal voor leerlingen van de Bovenbouw basisonderwijs en de onderbouw VMBO hebben wij een programma ontwikkeld om de rijke geschiedenis van Aalsmeer … Lees verder »

Aanmelden op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de Historische Tuin Aalsmeer. Meld u aan!

 

Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
wordt mogelijk gemaakt door: Aalsmeer.nu | Lab 35DisclaimerSitemap