Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier voor de online-versie »
Nieuwsbrief 26 november 2019
 
Bomvolle tribune bij spannende wedstrijd om de Historische Tuinknop

Bomvolle tribune bij spannende wedstrijd om de Historische Tuinknop

record opbrengst ludieke veiling

Afgelopen woensdag 20 november werd op de bomvolle tribunes van de veilingzaal op de Historische Tuin voor de 19de keer gestreden om de felbegeerde Historische Tuinknop. Een record aantal inkopers van exporteurs en ook veel andere belangstellenden waren van de partij. Veilingmeester Luus Hooyman leidde zoals altijd met strakke hand de wedstrijd. De deelnemers hadden even tijd nodig om warm te lopen en ook deze keer bleek weer dat het drukken van het juiste nummer echt niet zo gemakkelijk is. Uit acht halve finalisten bleven uiteindelijk Jan van Maanen en Krush Kooij van Florink Nederland bv over. In de finale bleken deze twee behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk kwam Jan van Maanen toch als winnaar uit de strijd. De naam van Jan staat al sinds het jaar 2000 op het bord in de veilingzaal waarop alle winnaars vermeld staan. Hij was de eerste winnaar ooit. En nu na 19 jaar is het hem weer gelukt.

Ludieke veiling brengt bijna € 10.000 op!
Traditiegetrouw werden tussen de voorronden en finale door onder de vertrouwde leiding van Coos Buis nog een 2-tal zogenaamde ludieke veilronden gehouden.
Vele Aalsmeerse bedrijven hadden prachtige producten/kavels ter beschikking gesteld, die Coos op zijn eigen humorvolle wijze voor de klok bracht. Hij wist het publiek goed te bewerken want met een opbrengst van bijna € 10.000 werd deze keer een nieuw record gerealiseerd. De bestuursleden van de Tuin waren er even sprakeloos van. Wat een enorm bedrag! Uiteraard werden alle kopers heel hartelijk bedankt voor hun gulle aankopen.
Tussendoor werden de aanwezigen plotseling verrast door de komst van Sinterklaas die spontaan een huisbezoek als kavel inbracht! Dat bleek een gouden greep want die kavel bracht goud geld op. En alsof dat nog niet genoeg was, kwam tegen het eind van de veiling ook nog eens de Kerstman langs. Die volgde het voorbeeld van Sinterklaas en dat bracht ook weer een mooi bedrag op.
Het geld komt de Tuin zeer goed van pas, want de instandhouding van dit levende Tuinbouwmuseum – en dan met name het onderhoud - vergt elk jaar weer grote investeringen. Gelukkig stijgen nog elk jaar de bezoekcijfers en blijkt de Tuin een steeds belangrijker plaats in te nemen binnen de Aalsmeerse samenleving.
Na afloop werd er onder het genot van een drankje en hapjes van het Tuinhuis nog heel lang nagepraat over deze bijzonder geslaagde avond. Volgend jaar november de 20ste jubileum editie!

 
 
Kassen in Nederland

Kassen in Nederland

Op 22 november is het boek Kassen in Nederland gepresenteerd. Dit boek beschrijft de geschiedenis van kassen van 1650 tot 1950.


Lees verder >>>

 
 
Kerstmarkt beleeft 1e lustrum!

Kerstmarkt beleeft 1e lustrum!

Dit jaar organiseert Lionsclub Ophelia Aalsmeer voor de 5e keer de gezellige kerstmarkt op de Historische Tuin Aalsmeer. Om dit te vieren zijn er extra feestelijkheden georganiseerd.


Op vrijdag 13 december van 16.00-20.00 uur en zaterdag 14 december van 10.00-17.00 uur is de  Tuin volledig gehuld in kerstsfeer en hiermee het stralend middelpunt van Aalsmeer Centrum. De inmiddels legendarische kerstmarkt is uniek in sfeer en setting en bovendien grotendeels overdekt, waardoor het zelfs in december aangenaam vertoeven is.

 
In de authentieke kwekerskassen en de boerderij vindt u kramen op het gebied van o.a. keramiek, lifestyle, bijzondere (kerst)cadeau’s, prachtig kerstgroen en Ilex kersttakken. Diversiteit gegarandeerd! De kraam van de Tuin,dat puur kerstgroen biedt in de breedste zin van het woord én (h)eerlijke jams, chutneys en likeuren, wordt bemand door Tuinvrijwilligers Petra, haar moeder en Ina.


Tijdens de kerstmarkt zijn er optredens van diverse koren, zoals kinderkoor De Kudelkwetters en zanger/gitarist Jasper Schouten. Ook Radio Aalsmeer is aanwezig. In de tot kerstcafé omgetoverde corridor kunt u genieten van glühwein, chocolademelk en lekkere snacks.


In het veilinggebouw worden ouderwetse veilsessies gehouden op de originele Jugendstil veilingklok uit 1930. Op vrijdagavond om 19:00 uur en zaterdag om 13:00 én 16:00 uur. U kunt dan bieden op leuke kerstgerelateerde kavels. Veilingmeester Coos Buis laat u op geheel eigen wijze kennis maken met de klok. Tussen de veilsessies en optredens in de afmijnzaal door, is er een non stop voorstelling van de Tuinfilm, die eind augustus in première ging.


Graag tot ziens op de kerstmarkt!

 
 
Winterstop

Winterstop

De Tuin is gesloten van maandag 23 december tot en met zondag 5 januari.

 

Namens het bestuur wensen we alle vrijwilligers, donateurs en sponsors fijne feestdagen en een gezond & groen 2020!

 
Agenda
 
27 februari 2020
EXTRA WORKSHOP FRUITBOMEN ENTEN
Aanvang: 13:30 uur
7 maart 2020
SNOEICURSUS
Aanvang: 13:30 uur
13 maart 2020
NL DOET: SNIPPEREN OP DE TUIN!
Aanvang: 09:00 uur
 
Agenda