Home Events Event Dahlia Weekend

Datum

21 - 24 sep 2023
Expired!

Dahlia Weekend

Van 21 t/m 24 september staat de Historische Tuin in het teken van dahlia’s, een van de specialiteiten van het museum. Deze dagen zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud.

Donderdagmiddag 21 september is de uitreiking van de Dahliacup (voor genodigden). Woonzorgcentra en basisscholen uit Aalsmeer en Kudelstaart hebben de afgelopen maanden hun best gedaan om mooie dahlia’s te kweken. Wie verdient de cup?
Onze imker vertelt over de bij en het belang van bloemen, voor alle deelnemers is er een goodybag. In de corridor zijn verschillende activiteiten: u kunt weer helpen om de Dahliapuzzel te leggen, er zijn ansichtkaarten om in te kleuren, en we hebben dahliaatjes voor bij de koffie.

Vrijdag 22 september: kom het veld met 80 dahliasoorten bekijken! Ook staat de tentoonstelling van de dahliawedstrijd bij de rozenkas gepresenteerd en is de winnaar van de Dahliacup bekend.

Zaterdag 23 september:
– vanaf 07.00 uur: het dahliaveld is in alle rust toegankelijk voor fotografen, schilders, tekenaars en andere creatievelingen met of zonder model.
– om 12.00 uur is er een dahlia-presentatie in de veilingzaal voor iedereen die meer te weten wil komen over de verzorging van deze bloemen. Na de uitleg door een van onze specialisten bezoekt u naar het dahliaveld voor praktische tips & tricks. Totale duur is circa 1 uur.
– om 15.00 uur: publieke veiling in de veilingzaal met tal van mooie planten en bloemen.

Zondag 24 september:
– om 12.00 uur: dahlia-presentatie in de veilingzaal. Na de uitleg bezoekt u naar het dahliaveld voor praktische tips & tricks.

Alle dagen: verkoop van dahlia-items, kleurplaat voor kinderen en natuurlijk de prachtige dahlia’s op de Tuin.