Home Events Kunstproject De Elementen & Ikebana

Datum

16 jul 2021 - 10 okt 2021
Ongoing...

Kunstproject De Elementen & Ikebana

Kunstproject De Elementen op vier locaties in Aalsmeer, waaronder de Historische Tuin!

Aalsmeer staat bekend om bloemen en water, maar deze zomer spelen meer ‘elementen’ een belangrijke rol in het dorp. Op vier locaties is bijzondere (buiten)kunst te zien. Ook worden de komende maanden diverse activiteiten georganiseerd rond het thema De Elementen.

Grote sculpturen volgens de principes van de Sogetsu Ikebana kunst. Verstilde installaties over de relatie tussen mens en natuur. Kindertekeningen met een blik op de toekomst. En foto’s waarin de elementen in vele hoedanigheden voorbijkomen. Het is een greep uit de kunstzinnige activiteiten die deze zomer in Aalsmeer te ervaren zijn. Alles speelt zich af rond de vier klassieke elementen: aarde, lucht, vuur en water. Vrij vertaald naar Aalsmeer spelen deze elementen een grote rol. Zonder aarde geen bloemen, zonder water geen Westeinderplassen, zonder wind en vuur geen groei.

In de Historische Tuin en in de tuin van het Flower Art Museum zijn sculpturen te zien van de Sogetsu Ikebana Branch Nederland. Deze kunstenaars werken volgens de artistieke principes van de Japanse kunstvorm ikebana. Hun sculpturen en installaties zijn even kunstig als doordacht.

Van juli tot en met begin oktober zijn er diverse activiteiten rond het kunstproject. Zo vinden er workshops plaats, is er op 15 augustus een culturele Happen & Stappen in samenwerking met de lokale horeca en is het project onderdeel van de Kunstroute Aalsmeer op 18 en 19 september. Ook kan iedereen tot eind augustus meedoen aan een fotowedstrijd.

Actuele informatie is te vinden bij de deelnemende organisaties en op Facebook en Instagram van De Elementen Aalsmeer: https://www.instagram.com/kunstprojectaalsmeer/ en https://www.facebook.com/KunstprojectAalsmeer/.