Veilen

kom ook eens bloemen, planten of fruit op onze veilingklok kopen

Home » Beleef » Veilen

Kopen op de historische veilingklok uit 1930

In de prachtige veilingruimte doet de uit de dertiger jaren stammende ‘Jugendstil’ veilingklok van de vroegere Aalsmeerse veiling Bloemenlust weer perfect dienst. Hier vinden regelmatig veilingen plaats en kunt u ‘bij afslag’ een bos bloemen, vers fruit of kamer- of tuinplanten kopen. De veilingmeester legt u graag uit hoe het veilsysteem werkt. Het veilinggebouw maakt deel uit van de opstallen op de Historische tuin Aalsmeer.

Hoe werkt veilen?

Het is natuurlijk de kunst om zo voordelig mogelijk te kopen en u zult merken dat het kopen op de veiling van de Historische Tuin een bijzondere belevenis is. Voor groepen kunnen speciale veilingsessies georganiseerd worden. Ook is het veilinggebouw bijzonder geschikt voor presentaties en ontvangsten.

Het veilen van bloemen, fruit en plant gaat via de historische veilingklok van veiling "Bloemenlust"

Veiling elke laatste zaterdag van de maand

Van april tot oktober wordt er iedere laatste zaterdag van de maand een veiling georganiseerd waar elk bezoeker aan kan deelnemen! Een mooi moment om mee te maken. 15:00 uur trapt de veilingmeester af. Raadpleeg vooraf wel even onze agenda in verband met mogelijke uitzonderingen. Neem plaats op de koperstribune in de kleinste bloemenveiling van Aalsmeer en ervaar de spanning tijdens het veilproces. En passant vertelt de veilingmeester interessante anekdotes. Bent u in staat tijdig op de knoppen te drukken? Daag uzelf uit en kom eens langs.

Entree tot de veiling

Uw entreekaartje geeft toegang tot de veiling. Donateurs en museumkaarthouders bezoeken gratis de Historische Tuin Aalsmeer, evenals kinderen tot 12 jaar.