Rondleidingen

Boek een gids of maak gebruik van de audiotour

Home » Groepen » Rondleidingen

Laat u rondleiden

Wij  hebben veel ervaring met het ontvangen van groepen, groot en klein. De enthousiaste vrijwilligers van de Historische Tuin verzorgen graag een rondleiding (wel van tevoren aanvragen) en kunnen honderduit vertellen over de tuinbouw en het kwekersbestaan van toen. Dit is ook mogelijk in het Engels of Duits. Liever op eigen gelegenheid de Historische Tuin verkennen? Bij de kassa kunt u gratis een individuele audiotoer in meerdere talen verkrijgen.

Wat kunt u verwachten tijdens onze rondleidingen

Wilt u alle ins en outs over de Aalsmeerse tuinbouw te weten komen, neem dan een rondleiding over de Historische Tuin, met een van onze enthousiaste gidsen. Dit doen we in groepen van maximaal 15 personen, minder kan natuurlijk altijd. Naast Nederlands, zijn er rondleidingen in het Engels, Duits en Portugees te boeken. De tour neemt circa vijf kwartier in beslag en vindt zowel in overdekte kassen als in de buitenlucht plaats. Doorgaans wordt gestart bij de maquette in de tentoonstellingskas, die een goed overzicht geeft van de totale omvang van de Historische Tuin. Maak kennis met de kleinste bloemenveiling van Aalsmeer en ontdek de afmijnzaal met haar Jugendstil veilingklok uit de dertiger jaren. In de authentieke kweekkassen kunt u zien hoe er vroeger gewerkt werd. De vrijwilligers die er rondlopen vertellen u graag over hun werkzaamheden. De rozenkas met meer dan vijftig variëteiten laat zich het beste omschrijven als een ware geurexplosie. Binnen de glazen ommuring ervaart u hoe heerlijk de rozen ruiken. Wilt u kennis maken met de vele soorten fruitbomen, seringen en buxussen, loop dan even mee met de gids over het pad richting de Ringvaart. U zult versteld staan van de enorme diversiteit die onze botanische tuin te bieden heeft!

Ouderen en minder valide bezoekers kunnen gebruik maken van de vele bankjes die her en der verspreid staan over de Historische Tuin. Hier is iedere keer wat nieuws te beleven. Elk seizoen heeft zo zijn charmes.

Andere mogelijkheden

Rondleidingen kunnen ook geboekt worden in combinatie met een veilsessie en/of rondvaart.
Zie hiervoor onder Groepsarrangementen.

Rondleidingen op de Historische Tuin Aalsmeer, groepen tot max 15 personen. Graag vooraf boeken.