Combiticket Bloemen Musea

Home » Bezoek » Combiticket Bloemen Musea

Bloemen in de kas en bloemen in de kunst, in Aalsmeer is het een vanzelfsprekende combinatie. Tuinbouwmuseum Historische Tuin en het Flower Art Museum spelen hierop in met een gezamenlijk ticket, het Combiticket Bloemen Musea.

Het komt nu al regelmatig voor dat bezoekers beide musea combineren voor een gevarieerd en bloemrijk bezoek aan Aalsmeer. Voortaan wordt dit nog makkelijker door aanschaf van het Combiticket Bloemen Musea. Dit geeft voor slechts € 10 p.p. toegang tot beide musea, een korting van € 2 op de reguliere prijzen. De tickets zijn uitsluitend te koop aan de balie van beide musea.

In Aalsmeer biedt de Historische Tuin een kijkje in het rijke tuinbouwverleden van de bloemenhoofdstad van Nederland. Op een langgerekte akker in het dorpscentrum wordt een overzicht gegeven van de Aalsmeerse tuinbouw van circa 1700 tot 1960. In historische volgorde ziet u de teelten van fruit, bomen en aardbeien. Vervolgens maakt u kennis met vormculturen, sierheesters, rozen, trek- heesters, buitenbloemen en perkgoed. Tenslotte ziet u hoe de teelt van snijbloemen en potplanten in bakken en kassen ooit is begonnen.

Hedendaagse kunst in het Flower Art Museum

Twee kilometer verderop bevindt zich het Flower Art Museum, gevestigd in een voormalige waterkelder tegenover de beeldbepalende watertoren van Aalsmeer. Hier staan bloem en natuur in de hedendaagse kunst centraal. Het museum maakt elk kwartaal nieuwe tentoonstellingen met professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland. De thema’s en technieken zijn zeer gevarieerd. Naast een binnenruimte van circa 1.000 vierkante meter heeft het museum een ruime daktuin met kunst en een fraai uitzicht op de Westeinderplassen.

Dat is nog lang niet alles wat er op bloemengebied te zien is… Zo is het ook een aanrader om vanaf de Historische Tuin een rondvaart te maken met Westeinder Rondvaart, waar u onder meer hoort over de kenmerkende seringencultuur. Daarnaast is natuurlijk ook een bezoek aan bloemenveiling Royal FloraHolland de moeite waard.

Genoeg reden voor een dag of enkele dagen genieten van bloemen in Aalsmeer!